Design bureau op maat

Naast achter de naaimachine zitten, ontwerp en maak ik ook graag meubels. Hoewel het meestal bij wat kleinere kastjes en tafeltjes blijft, ga ik geen uitdaging uit de weg. Ook dit meubel is in opdracht gemaakt. De eis: een snoerloos bureau. Voor op het kantoor van Studio Syntax.

Een goed begin

Als ik dingen voor mezelf maak, begin ik meestal gewoon met maken. Wanneer ik dingen voor iemand anders maak, is dat vaak moeilijk. Ik weet precies hoe het eruit moet komen te zien, maar vertel dat maar 's tegen een klant. Met schetsen kom je ook een eind, maar het makkelijkste is in deze gevallen om een 3D tekening te maken. Dan kan ik meteen meerdere opties laten zien, zoals kleur en materiaal. Ik kan er zelfs voor zorgen dat de deuren en lades bewegen voor de liefhebbers.

Bureau zonder kabels

De eis voor dit bureau was behoorlijk simpel: meer werkruimte dan het huidige bureau, geen zichtbare snoeren en opbergruimte. Om het maximale uit het werkblad te halen, is het bureau precies op maat gemaakt voor de ruimte. Daarnaast zijn de luidsprekers weggewerkt en is er een onzichtbare goot voor kabels aan de achterkant. In de afsluitbare vakken is er bovendien ruimte om onder andere de externe schijven te verbergen en telefoons en dergelijke op te laden.

Bureau SW
3D tekening

De zijkanten zorgen voor een afgesloten werkruimte, terwijl de onderkant zo open mogelijk is gebleven voor een ruimtelijk effect en, niet onbelangrijk, het gemak bij het schoonmaken van de vloer. De computer staat in de linkerkast en hoeft niet meer op de grond te staan. De openingen in de deur worden afgesloten met textiel, zodat er een goede aan- en afvoer van de lucht is, terwijl het stof buiten wordt gehouden.

De panelen zijn aan de hand van de werktekeningen eenvoudig te zagen. Gekozen is voor berken multiplex, om het kantoor niet te steriel te laten lijken. Het bureau kan ter plekke in elkaar worden gezet en het eindresultaat is (werkelijk) een bureau van formaat.

Bureau Bikefight
Bureau detail
Het eindresultaat