De kamer van mijn dromen

In januari 2015 verwachten Huub en ik ons eerste kindje. Een jongetje! De ruimte die we hebben als kinderkamer is niet heel groot, maar groot genoeg om iets leuks van te maken.

We wonen in Breda in een benedenwoning van meer dan 100 jaar oud. De oude elementen zijn goed bewaard gebleven en die combineren we met design meubels en vrolijke accessoires. Voor de babykamer wilden we een kamer creëren die niet zo uit een catalogus lijkt te komen, zoals die whitewash meubeltjes uit één lijn. Dit kan ook heel mooi zijn, maar past niet bij onze stijl. We wilden iets met veel kleur en mooi behang op de achtermuur. De rest van de muren blijven wit. Juist door verschillende kleuren en stijlen te combineren wilden we een kamer met een eigen karakter maken. Maar waarom het wiel zelf uitvinden als er misschien ook wel leuke meubeltjes kant en klaar in de winkel stonden, die we alsnog zelf konden combineren? Met dit in mijn hoofd ben ik eens gaan googlen op 'retro kinderkamer'. Al snel zag ik wat ik ook in mijn hoofd had; een kinderkamer met felle kleuren meubels en prachtig vlinderbehang. Onze droomkamer bestond dus al!

Vol goede moed gingen we kijken naar deze 'perfecte' kamer in de welbekende babywinkels. Wat bleek? De kamer die we leuk vonden was a) heel duur! en b) kwalitatief niet stevig genoeg naar onze zin. Al in de showroom donderde de kast bijna in elkaar en de commode ging niet meer dicht. Volgens de mevrouw van de winkel was dit slechts een kwestie van 'goed afstellen'. Waarom hadden ze dat daar dan niet gedaan? De hormonen begonnen op dat moment stevig te gieren en ik was zwaar teleurgesteld dat het kamertje drie keer niks was.

Babykamer nikki 2

Nu is Huub gelukkig erg handig en die kreeg het idee om zelf op zoek te gaan naar meubeltjes via Marktplaats en het zo te maken zoals we het zelf helemaal wilde. Nu pas kwamen we er achter hoeveel er verkrijgbaar is voor een mooie prijs op internet. Een mooie, stevige, oude commode voor 120 euro! Een zo goed als nieuw bedje met ademmatras voor 55 euro! En bij de ouders van Huub stond nog een 100 jaar oude linnenkast die we zo mochten hebben. Vol enthousiasme hebben we kleuren bij elkaar gezocht die ons mooi leken in het kamertje. Toevallig wonen we tegenover een verfwinkel en hebben we op een zaterdag alle behangboeken van voor naar achter bekeken. En wat vond ik? Het vlinderbehang van het merk 'Onszelf'! Met wat rekenwerk kwam dit precies mooi uit op de hoge muren. 

Babykamer nikki 1

De basis was er, nu nog aankleden. Tijdens onze vakantie in Stockholm hadden we al wat leuke dingen op de kop getikt, zoals een handgemaakte rammelaar in de vorm van een zebra. De rest van de kamer heb ik aangekleed met accessoires van een lokale woonwinkel. Uit deze winkel komen ook accessoires die in de woonkamer staan.  Ook vond ik in Breda een hele lieve slinger van papieren libellen. Deze heb ik aan de kast gehangen. Het textiel komt van de Hema, behalve de handgemaakte deken die ik van Valérie heb gekregen! De kamer is nu helemaal af en hij is nog mooier dan ik had kunnen dromen. Laat die kleine nu maar komen!

Babykamer nikki 3