Het babybed

Voor mijn zoontje geboren werd, waren we te druk met het vinden van een huis en verhuizen dat we alle meubels die we hadden gewoon neer hebben gezet. Alle plannen voor een zelfgemaakte babykamer moesten wachten tot er meer tijd was. Nu hij inmiddels ruim een jaar oud is, kan ik beginnen met deel 1 van het plan: een retro babybedje.

Wij hebben het grote geluk gehad om 95% van onze babyuitzet te krijgen: een ledikant, een commode, een berg kleren, een reiswieg, een kinderstoel, fietstoeltjes, autostoeltjes, linnengoed, speelgoed etc. etc. Op zich was er ook niks mis met het witte spijlenledikant, maar het had nog een beetje karakter nodig. En omdat ik dol ben op die jaren '60 bedjes, wilde ik iets maken wat daar op gebaseerd was. Met mijn 3D tekenprogramma ben ik aan de slag gegaan tot ik de juiste vorm en verhouding had gevonden voor het hoofd- en voeteneind. Voor de zijkanten gebruik ik de delen van het huidige ledikant.

Babybed
3D tekening

Babybed afwerking

Voor een strakke afwerking heb ik gekozen om de delen uit te laten frezen met een CNC frees. Deze computergestuurde frees kan rechtstreeks mijn 3D tekeningen uitlezen. En het lijkt me bovendien leuk om te zien hoe dat in zijn werk gaat voor het geval ik nog meer wilde ideeën krijg. Een paar weken later kan ik de delen ophalen. Dan het moeilijkste: het kiezen van een kleur. Met het oog op eventuele gezinsuitbreiding (niet dit jaar, hoor) ga ik voor een neutrale kleur. Het olifantsgrijs past bovendien bij de gordijnen. Na vele lagen grondverf en lak (op waterbasis) was het schilderwerk naar mijn standaard en kon ik zijn oude bedje uit elkaar halen en het nieuwe hoofd- en voeteneind monteren. De kleur vind ik prachtig. Nu maar hopen dat hij dat ook vindt.

Babybed1
Eindresultaat

Ook zo'n babybed hebben?

Als je zelf ook zo'n retro bedje wilt hebben, kun je me mailen voor meer informatie en levertijd. Het hoofd- en voeteneind passen op de bedjes van Ikea. Zo kun je snel je eigen bedje ombouwen naar iets unieks.