Babycadeaus maken - Deel 2

Al eerder kon je lezen hoe je zelf een uniek babycadeautje kan maken. Om je nog wat meer inspiratie te geven, volgen hier nog wat ideëen voor leuke knuffels.

Zelf een knuffel maken

Een knuffel (of ieder ander speelgoed) is in mijn ogen het moeilijkste cadeau, want dit is het meest overbodige. Ik wilde niet dat anderen knuffels zouden kopen voor mijn zoon om meerdere redenen: ten eerste wilde ik dat wij de eersten waren die een knuffel voor hem kochten, zodat het een speciaal zou worden. We hebben gekozen voor een wolf vanwege zijn naam. Ten tweede wil ik niet dat hij straks een bed vol knuffels heeft en ik 16 beren moet meeslepen elke keer als hij uit logeren gaat. En als laatste ben ik gewoon te kritisch. Ik wil geen huis vol hysterische, lawaaimakende plastic rommel. Dus wees voorzichtig met geven. Vraag eerst na of de ouders er wel op zitten te wachten.

Toch wil ik je laten zien hoe je een leuke en unieke knuffel kan maken. Geen standaard beer, maar een walvis.

  • Download het patroon (PDF)
  • Vergroot het tot het formaat wat je wil maken en knip alles uit je stof(fen).
  • Naai de staart en de vinnen aan elkaar en maak eventueel wat sierstiksels
  • Naai de bovenkanten over de rug aan elkaar en speld de vinnen eraan.
  • Naai de onderkant over de buik aan elkaar en laat het vulgat open.
  • Naai nu boven- en onderkant aan elkaar en speld de staart eraan.
  • Stik een aantal keer over de staart om een stevige verbinding te krijgen.
  • Draai je walvis binnenstebuiten en vul hem. Naai de opening met de hand dicht en je bent klaar.

Ook hier ben je ongeveer een uurtje mee bezig. Afhankelijk van de stof en kleuren die gebruikt, kun je er ook een orka van maken. Of zet er een andere rugvin op en maak er een haai van.

Rammelaar haken

Tot slot wil ik je nog een idee geven voor een kleine knuffel of rammelaar. Ik beloof je, geen Stormtrooper. Maar om het toch een beetje apart te houden: een aaibare cactus. Je begint met een ring met 6 vasten, in de volgende toer vermeerder je naar 12 en in de derde toer naar 24. Blijf 24 vasten haken tot je de lengte van je cactus hebt bereikt. Vul dit gedeelte alvast. Ga met zwart verder en vermeerder naar 48. Ga met oranje verder en haak de eerste toer 48 vasten, daarna ga je iedere toer verminderen (naar eigen inzicht) tot je onderaan bent. Vullen en dichtmaken. Voor de 'arm' hou je 6 vasten aan tot je de bocht wil maken. Dan haak je 3 vasten, draai je je werk om en haak je weer 3 vasten tot je een wat langer lapje hebt. Nu kun je weer rond gaan haken en maak je het laatste stuk. Naai hem stevig aan je cactus en borduur er eventueel een bloemetje of gezichtje op. Als je er een paar belletjes in stopt, heb je een geweldige rammelaar, geschikt voor kleine handjes. En wasbaar. Ook niet onbelangrijk.

Wil je nog meer ideëen? Bekijk mijn blog over de gehaakte planeten mobile, het haken van een babydeken of het maken van babybeddengoed.

Baby rammelaar haken