Slaapkamer inspiratie & inrichting

Na een aantal dagen voorbereiding en heel veel voorpret, is het dan zover. Afgelopen weekend kwamen alle verzamelde en gemaakte spullen bij elkaar om de slaapkamer in groenere sferen te brengen.

Slaapkamer af 1

Nachtkastjes

Nachtkastje 1 en nachtkastje 2 kregen hun nieuwe plek aangewezen, vriendin L. voorzag het dekbed van een nieuw overtrek en de poster werd het nieuwe middelpunt. Ondanks dat er niet veel veranderd is, hangt er een hele andere sfeer. Hieronder de slaapkamer zoals hij was en zoals hij geworden is.

Slaapkamer voor
Voor
Slaapkamer 3
Na

Slaapkamer accessoires

De mintgroene kussenslopen die ik had gekocht, bleken alleen niet te passen in het geheel, dus moesten we nog even naar de (jazeker, ik kom er ook) Ikea. De mosgroene slopen die we hebben gekocht, vind ik helemaal perfect erbij. En zoals altijd bij een bezoek aan de Ikea, kwamen we ook thuis met iets wat we helemaal niet nodig hadden (de vraag is misschien of ik de kussenslopen dan wél nodig had). In dit geval een makreel-kussen van een meter. Maar gezien het 'thema', mocht hij mee naar huis. Het hangpotje links is gemaakt met 6 meter oranje veter van de markt. Die heb ik eerst in 4 gelijke stukken geknipt, daarna geknoopt en toen voorzien van een wit plantenpotje (van de kringloopwinkel). Omdat hij een beetje kort uitviel, heb ik hem verlengd met een ketting van een oud avondtasje. De lampjes komen van de Hema. Het kussen in het midden komt uit mijn eigen collectie.

Slaapkamer 1
De nieuwe slaapkamer (met makreel)