Verf verwijderen van deurbeslag

Er zijn maar weinig mensen die de moeite nemen om deurbeslag te verwijderen voor ze deur of kozijn gaan verven. Zo ook de $%*# die voor ons in dit huis hebben gewoond. Gelukkig is er een hele simpele en snelle methode om de verf te verwijderen.

Sommige dingen ontdek je per ongeluk en zijn te handig om niet te delen. Zo ook deze manier om verf te verwijderen van je deurbeslag. Zonder te krabben! Als eerste moet je iets doen, wat niemand voor jou gedaan heeft: het deur- en raambeslag verwijderen. Maar dat had je toch al moeten doen als je van plan was om het kozijn of de deur te schilderen. Daarna gooi je al je deurbeslag in een emmer, gooi je er een flinke scheut St-Marc schoonmaakmiddel overheen en tot slot zoveel kokend water dat alles onder water staat. Dit werkt dus wel het beste op metalen deurbeslag. Als je dit met kunststof doet, kan het gaan vervormen door de hitte. Wil je het toch proberen (ik garandeer niks!) dan kun je het wat later in de emmer gooien als het water al wat is afgekoeld is.

In de emmer weken
In de emmer weken

Dit laat je een uurtje weken (of een hele nacht als je het vergeten bent) en je zult zien dat alle lagen verf zijn losgelaten en dat je ze als vellen eraf kan halen.

Verf verwijderen
Pulken maar

Even naspoelen en klaar. Als er in moeilijke hoekjes verf blijft zitten, kun je dit met een tandenborstel schoonmaken of zelfs met een naald eruit peuteren. Zorg ervoor dat je alles meteen schoonmaakt als je het uit de emmer hebt gehaald. De verf is dan nog week en laat zich prima verwijderen. Dan als allerlaatste: weer op je (ditmaal netjes geschilderde) deur of raam monteren (met verse schroeven uiteraard) en van een afstandje bewonderen.

Schoon raambeslag 1