Computerbureau

Opdracht
'Snoerloos' computerbureau met veel werkruimte
Materiaal
Berken multiplex en RVS

Voor dit krappe kantoor moest een bureau gemaakt worden met zoveel mogelijk werk- en opbergruimte. Daarom is er gebruik gemaakt van de maximale breedte van het kantoor. Er is bergruimte gecreeërd zonder dat er werkruimte verloren ging. De computer is aan het zicht onttrokken door deze in een afgesloten, maar goed geventileerde kast te plaatsen. Ook is de computerkast van de grond geplaatst om het schoonmaken in het kantoor te vergemakkelijken. 

De speakers zijn ingebouwd en alle snoeren weggewerkt in een kabelgoot die zich aan de achterkant van het bureau bevindt. In de opbergvakken bevinden zich stopcontacten waardoor verschillende apparatuur aangesloten en/of opgeladen kan worden. De RVS poten zorgen voor voldoende stevigheid en stabiliteit, zonder veel ruimte in te nemen. Het bureau is ontworpen in een 3D tekenprogramma. Zo krijgt de klant al een goed beeld van het eindproduct voordat de productie van start gaat. Hierdoor is het tevens mogelijk de onderdelen met uiterste precisie te laten frezen door een CNC (computergestuurde) freesmachine. Het bureau is ter plekke geassembleerd en met matte lak afgewerkt ter bescherming van het werkblad.

Voor deze opdracht was Do Not Iron verantwoordelijk voor ontwerp, technische tekeningen, assemblage en styling.