De keukenverbouwing - Deel 2

Aanvankelijk had ik een week of 6 in gedachten voor de keukenverbouwing. Voor de basis dan. De afwerking duurt altijd langer. En dat blijkt. De afwerking (en zeg maar gerust verbouwing) is nog steeds in volle gang. Maar er is weer vooruitgang.

Tegels zetten

Bloed, zweet en tranen

Zeggen ze niet vaak dat een verbouwing twee keer zo lang duurt (en twee keer zo veel kost) als je had berekend? En tel daar dan nog maar wat bij op. Na 6 weken stond er inderdaad soort van een keuken, maar koken kon nog steeds niet. Eerst moest het betonnen aanrecht nog uitharden en gelakt worden. Daar moesten we nog eens 6 weken op wachten. En tussendoor heb ik ook nog de woonkamer en de babykamer aangepakt. Niet zo'n goeie timing. Maar inmiddels zit de eerste laag betonvloercoating op het aanrecht, is de woonkamer weer leefbaar en zijn afgelopen week de tegels gezet. Na wat halfbakken reacties op onze klusadvertentie, hebben we maar besloten om het zelf te doen.

Na wat internetresearch en uitprobeersels met de tegelsnijder, zijn we eerst wat grover geschut gaan huren in de vorm van een tegelzaag. Mochten de tegels dan scheef op de muur zitten, dan zijn ze in ieder geval recht gezaagd. 's Ochtends hebben we alles uitgemeten zodat we na aankomst van de zaag meteen aan de slag konden. En binnen de kortste keren zat de eerste rij er al op. Uiteindelijk zijn we na een uurtje of drie gestopt met zo'n beetje driekwart van de tegels op de muur. Helaas kreeg ik het weer voor elkaar om mijn duim open te halen aan de zaag, maar dat valt nauwlijks op tussen alle andere snijwonden. De volgende ochtend hebben we het tegelwerk in zo'n twee uurtjes af kunnen maken en zijn we dat 's middags gaan vieren in het zwembad.

Tegels gevoegd

En dan na veel bloed en zweet is het eindelijk tijd voor wat tranen. Van geluk dan, want de keuken begint er nu uit te zien als een keuken. De tegels zitten er (al zeg ik het zelf) erg netjes in, dus moeten we nog even ons best doen op het voegwerk. Ook hier bekijken we het eerste filmpje wat we kunnen vinden en gaan we vol goede moed aan de slag. De regels uit de video blijken alleen bij ons niet gelden, aangezien het daar geen 30 graden is. Aandrogen is er dus nauwelijks bij en terwijl er links nog gevoegd wordt, begin ik rechts al met afsponzen. Het is ook ontzettend lastig werken tussen het aanrecht en de kasten. In de video was het mooi 'lange halen, snel thuis' op de badkamermuur, maar dat is bij ons ook niet het geval. Maar met wat extra nasmeren (die verdomde luchtbelletjes!) blijken zelfs twee niet-tegelzetters te kunnen voegen. Nu de stopcontacten terug plaatsen en kitten maar!

Keuken bijna af2
We zijn er bijna!