Nog een nachtkastje maken

De voorbereidingen voor de 'nieuwe' slaapkamer zijn in volle gang. Ik heb inmiddels een nieuw dekbed gekocht en het eerste nachtkastje gemaakt. Het tweede nachtkastje is iets heel anders.

Nachtkastje koper

Omdat ik altijd lees in bed, moet ik een plek hebben voor wat boeken. Dit nachtkastje is gebaseerd op een nachtkastje wat ik in opdracht heb gemaakt. Het onderstel is van 22mm koperen buizen en messing koppelingen die ik bij een CV zaak heb gekocht. Altijd leuk om de reactie van mannen te zien als je zelf een 22mm buigijzer ter hand neemt en even de boel regelt. De bovenkant van het nachtkastje heb ik bij een meubelmaker gezaagd. Deze heb ik alleen in elkaar gelijmd, vanwege het verstek. Dan is het alleen nog een kwestie van de buizen eraan schroeven. Omdat de pijpen niet in de koppelingen zijn gesoldeerd, heb ik ze door de koppeling vastgeschroefd.

Onderkant nachtkastje 2
De onderkant van het nachtkastje

En als hij op zijn plek staat, is het alleen nog een kwestie van een nachtlampje en een paar boeken. Dat wordt heerlijk lezen vanavond!

Nachtkastje 1