De keuken is af!!

Eind april zijn we begonnen met onze keukenverbouwing. Drie maanden, twee Eerste Hulp bezoekjes en één hechting later is de keuken af. And then some. Want ook de woonkamer heeft een metamorfose ondergaan. Nu kunnen de wonden eindelijk gaan genezen.

Het was de bedoeling om de oude keuken te slopen, wat leidingen te verleggen en wat nieuwe kastjes tegen de muur aan te gooien. In ongeveer een maand tijd. Ik hoor het me bijna nog zeggen. Maar toen bleek dat er het een en ander gestuct zou moeten worden en met een open keuken is dat lastig tot alleen de keuken te beperken. Dus zou de woonkamer ook gestuct worden. En dan konden we meteen ook even het houtwerk schilderen wat we twee jaar geleden niet hadden gedaan. En als er dan toch gestuct zou worden, ook wat stopcontacten verleggen. En een paar nieuwe radiatoren plaatsen. En aan de voorkant een radiatorombouw plaatsen over de hele breedte van het huis...

Het weekend voor mijn verjaardag zijn we begonnen met behang eraf halen en het weekend daarop de leidingen verleggen. Een enorme haastklus, want de afspraak met de stucadoors stond al. Wachten, schilderen en na 5 weken: keukenkastjes! Maar nog geen aanrecht. Bekisting maken, beton gieten en weer wachten. Aanrecht lakken, tegels zetten en nog een nachtje wachten. Voegen, kitten en een laatste laag lak op het aanrecht.

Oude keuken
Afscheid van de keuken en de leidingen over de muren
Voor

En dan het moment suprême. Al het harde werk, de schaaf- en snijwonden, de lange dagen... Ze zijn in een fractie van een seconde verdwenen als je het eindresultaat ziet. Strak, netjes en uniek. Het ruige aanrecht is een prachtig contrast met de strakke kasten. Alles wat lelijk was aan de oude keuken is weggewerkt: de CV ketel, de trap en de koelkast. Precies op tijd voor de grote onthulling.

De keuken 1
Na

Denk je eraan om zelf je keuken te gaan verbouwen en wil je wat verhalen uit eigen ervaring horen? Kijk eens bij mijn andere blogs over de keukenverbouwing of een betonnen aanrecht maken voor wat tips of mail me gewoon.

De keuken 2
De keuken 3

Als je je afvraagt waar dat krukje rechts voor is: de bovenkastjes lopen tot aan het plafond (3 meter hoog) en ik ben krap 1,70. Zelfs voor de oven gebruik ik hem af en toe. Maar het went. En man, wat een bergruimte! Het gehaakte kleed is van eigen hand, net als de gigantische zapper aan de muur. Mijn zelfgemaakte kerstcadeautje voor mijn computer-liefhebbende wederhelft.