Het alles-in-één-feest

De uiterste deadline voor de keukenverbouwing was de verjaardag van mijn zoontje begin augustus. Die we vervolgens een week later vierden om wat extra tijd te hebben. Maar het was de moeite waard. Een kleine impressie van deze heuglijke dag.

Zoals de trouwe lezers inmiddels weten, zijn we de afgelopen drie maanden bezig geweest met de keukenverbouwing. Of zeg maar gerust, benedenverdiepingverbouwing. Er werd gehakt, gezaagd, gestort en gehecht (bij mij dan). En toen geschuurd, geschilderd en geplamuurd. Na zes weken hebben we het betonnen aanrecht gemaakt en zes weken daarna de achterwand betegeld. En toen was het tijd voor de finishing touches: een gehaakt kleed, een nieuw dressoir en een andere indeling. Het enige wat nu nog moet gebeuren is schoonmaken. Gelukkig heb ik daar een enthousiaste hulp voor.

Grote schoonmaak

De avond voor het feest heb ik twee taarten gebakken. Een erg goed plan als je de dag van je feestje een beetje rustig aan wil doen. Ik heb gekozen voor een worteltaart (favoriet bij manlief) met een limoenglazuur en een witte chocolade cheesecake met frambozen, waarvan 1 stukje ongeveer evenveel caloriën bevat als een avondmaaltijd. Maar het is feest! En we hebben hard gewerkt. Ik ben zelfs 4 kilo lichter, hoog tijd dus voor wat extra caloriën. Net voor de gasten arriveren, versier ik de taarten met wat vers fruit en dan zijn ze klaar om verorberd te worden.

Taart
Witte chocolade cheesecake met frambozen en worteltaart met limoenglazuur

Als avondeten maak ik taco's met stukjes kip en groente. Het enige wat daar voor hoeft te gebeuren is guacemole maken (met de nieuwe keukenmachine die eindelijk in de keuken past!), wat groenten snijden en de kipblokjes bakken. Volop tijd dus om eens van mijn eigen feestje te genieten. Wie dorst heeft, weet waar de koelkast is.

Feestelijke koffie